Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax zit achter Mexicaan van vijf miljoen euro aan’

Ajax heeft een nieuwe rechtsback in het vizier. Volgens clubwatcher Mike Verweij gaat het om de Mexicaan Jorge Sánchez. Hij kan ook rekenen op interesse uit Engeland en Spanje. Hij moet zón vijf miljoen euro kosten.

Verweij bevestigt ook dat Santiago Arias is aangeboden bij Ajax. “Maar er is vanwege zijn eerdere blessureleed wat twijfel over zijn fitheid”, stelt de Ajax-watcher. “Het lijkt erop dat Ajax liever een speler heeft die direct inzetbaar is. Net als Arias heeft Sánchez de grinta die Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico ook brachten.”

Sánchez speelt momenteel bij Club América, waar Ajax-middenvelder Edson Álvarez ook eerst actief was. In het nieuwe seizoen kwam hij in één van de vier duels in actie. Tussendoor speelde Club América ook oefenwedstrijden tegen Chelsea en Manchester City. In beide duels verscheen Sánchez aan de aftrap. Tegen The Blues stond hij zelfs oog in oog met oud-Ajacied Hakim Ziyech.

In zijn geboorteland beschikt Sánchez over een contract tot medio 2025. De verdediger is een aanvallend ingestelde back, die beschikt over veel snelheid en passie. Als Ajax de komst van Sánchez snel afrondt, dan kan hij de zesde aankoop van deze transferwindow worden. De landskampioen is overigens ook bezig met de komst van spits Lorenzo Lucca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *