Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Bod van 100 miljoen arriveert bij Ajax’

Het ziet ernaar uit dat Antony deze zomer dan toch zal gaan vertrekken bij Ajax. Manchester United bereid namelijk een bod voor van maar liefst 100 miljoen euro. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Ajax kreeg deze week een bod van tachtig miljoen euro op de Braziliaanse aanvaller. Deze werd afgewezen, waardoor Antony plots niet op het trainingsveld van de Amsterdammers meer te vinden was. De buitenspeler werkte een sessie in de gym af, maar voegde zich niet bij het team.

Daarmee werden de geruchten over een bliksemtransfer naar de Premier League nog maar eens nieuw leven ingeblazen. Antony vertelde eerder al dat hij een voorkeur heeft voor de Premier League en weigerde in gesprek met De Telegraaf te stellen dat hij moest vertrekken. Datzelfde gold echter ook voor de belofte om te blijven.

Antony kon immers niet beloven dat hij na 1 september nog bij Ajax speelde. “Uiteindelijk bepaalt God mijn toekomst”, zei de Braziliaan over een snelle transfer naar Engeland. Mocht Antony de transfer naar het United van Ten Hag willen maken, dan komt het nieuws uit Engeland als geroepen voor de Braziliaan.

Engelse media zijn daar inmiddels wel van overtuigd. Gesterkt door die kennis zou United het originele bod van tachtig miljoen euro nu van twintig miljoen aan variabelen hebben toegevoegd. Ajax zou in eerste instantie tachtig miljoen euro ontvangen en de overige twintig over een termijn van twee tot drie jaar uitbetaald krijgen.

Of dat genoeg is, dat zal afwachten zijn. Ajax taxeerde aan het begin van de transferperiode Antony op tachtig miljoen euro. Inmiddels zou het zo’n 112 miljoen euro (inclusief bonussen) verlangen voor de aanvaller. In dat geval hebben United en Ajax, ondanks het torenhoge bod, nog wat onderhandelingen te voeren voordat Antony herenigt wordt met Ten Hag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *