Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajax wil deze week nog af van vier megafloppen

Ajax wil voor het verstrijken van de transferperiode nog af van vier overbodige spelers. Het gaat om Lisandro Magallán, Hassane Bandé, Sean Klaiber en Kik Pierie. Hier maakt het medium Voetbal International melding van.

Zij mogen volgens het weekblad uitkijken naar een andere club, waarbij Ajax zal meewerken aan een (tijdelijke) transfer. Voor Klaiber is vanuit Utrecht al langere tijd serieuze belangstelling en na de komst van Jorge Sanchez is al het perspectief voor de verdediger definitief verkeken. Hoeveel men in de Domstad voor hem op tafel moet leggen, is onbekend.

Pierie heeft in eerdere interviews aangegeven dat hij graag eerst een half jaar aan zichzelf wil werken in Amsterdam. De voormalig speler van sc Heerenveen kampte het afgelopen seizoen veel met blessureleed. Het is echter wel de vraag of Ajax hem ook na de transferwindow nog in het beloftenteam wil laten voetballen, omdat hij dan mogelijk talenten in de weg staat. Bij de A-selectie zit Pierie in elk geval niet bij de wedstrijdselecties.

Magallán (28) zit nog wel elke keer bij de wedstrijdselectie van Alfred Schreuder en maakte tegen Fortuna Sittard zelfs nog zo’n vijftien minuten. Toch heeft de Argentijn weinig perspectief meer en mag verkassen. Hoewel de werkvergunning van Bandé inmiddels wel weer op orde is, ziet Ajax in hem ook geen toekomst meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *