Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Antony is bij lange na geen 97 miljoen euro waard’

Ajax moet de transfer van Antony naar Manchester United laten doorgaan. Dit is de mening van zaakwaarnemer Rob Jansen en voetbalanalist Arnold Bruggink. Zij vinden het bedrag dat de Engelse club voor hem wil betalen ronduit belachelijk.

De Premier League-grootmacht zal een bedrag richting de honderd miljoen euro moeten ophoesten. “Antony is dit bedrag niet waard, maar nu valt de keuze van Ten Hag op hem, draait United slecht en naderen we het eind van de transferperiode. Dan slaat de gekte toe”, concludeert Jansen in het Algemeen Dagblad. “Zijn statistieken zijn oké, maar niet geweldig. Ajax is gek als het deze transfer niet door laat gaan.”

“Hij is dit bedrag bij lange na niet waard”, vervolgt de zaakwaarnemer. “Daarom moet je het ook doen en uitkijken dat je volgend jaar nog maar dertig miljoen voor ‘m krijgt.” Hij denkt ook niet dat het WK een positieve invloed zal hebben op de transferwaarde van de 22-jarige rechtsbuiten. “Dat speelt geen enkele rol. Antony zal daar speeltijd krijgen, maar niet de grote ster van Brazilië worden.”

Arnold Bruggink vind Antony ‘echt een goede speler’, maar hij snapt weinig van de transfer. “Ik vind Antony echt goed, maar dat vond ik van Jadon Sancho ook bij Dortmund. Die laat het nog niet zien daar. En je kunt mij niet zeggen dat Antony zoveel beter is, dat hij het verschil wel gaat maken. Ik heb hier veel moeite mee, omdat hij nog geen enkele garantie geeft. Als je dan een krankzinnige honderd miljoen uitgeeft, zou ik iets meer zekerheid willen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *