Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax en Antony bereiken akkoord over Antony’

Ajax en United hebben een akkoord bereikt over de transfer Van Antony. Hier maken de Britse media Sky Sports en The Athletic melding van. De vleugelflitser zal voor honderd miljoen euro inclusief bonussen de overstap maken naar de Europa League-club.

Ajax zag in eerste instantie geen noodzaak om mee te werken aan een transfer. Meerdere biedingen van United, met een maximale hoogte van negentig miljoen euro, werden afgewezen. Nu lijkt er een einde aan de onderhandelingen te zijn gekomen. De Amsterdammers gaan akkoord met een transfersom van honderd miljoen euro.

Een persoonlijk akkoord vormt geen struikelblok. Onlangs bereikte Antony al een akkoord over een verbintenis voor vijf seizoenen. Hij heeft er geen geheim van gemaakt graag naar Old Trafford te verkassen. “Ik vraag Ajax niet mij zomaar te laten gaan, ik vraag Ajax mij te verkopen als de duurste Eredivisie-speler aller tijden”, zei hij in een exclusief interview met Fabrizio Romano. Mocht Antony daadwerkelijk voor honderd miljoen euro vertrekken, is hij de eerste uitgaande Eredivisie-transfer die dat bedrag haalt.

Antony kwam in de zomer van 2020 over naar Amsterdam. In totaal speelde hij 82 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 24 goals en 22 assists. De buitenspeler werd tegen Sparta Rotterdam vorige week al buiten de selectie gelaten. Ook tegen FC Utrecht zondagmiddag is hij niet van de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *