Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oguzhan Özyakup staat voor terugkeer in de Eredivisie’

Fortuna Sittard overweegt om middenvelder Oguzhan Özyakup terug te halen naar de Eredivisie. Hier maakt De Limburger melding van. Hij is transfervrij nadat hij uit zijn contract liep bij het Turkse Besiktas.

Bij het dolende Fortuna zou hij het middenveld van een kwaliteitsimpuls moeten voorzien. De nog puntloze Limburgers bungelen na vier wedstrijden helemaal onderaan de Eredivisie, wat al leidde tot het ontslag van trainer Sjors Ultee. De afgelopen week was er veel te doen over de rol die de eveneens Turkse sterspeler Burak Yilmaz hier achter de schermen in speelde.

In Rotterdam kwam Özyakup, die in de winterstop van 2020 gehuurd werd, mede door blessureleed, slechts tot 73 speelminuten in de Eredivisie verdeeld over twee wedstrijden. Hij was hierin wel eenmaal trefzeker, in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. In de tweede minuut van die wedstrijd wist Özyakup toen de score te openen.

Bij Fortuna zou hij dus de kans kunnen krijgen deze aantallen flink omhoog te krijgen, mits zijn fitheid dat toelaat uiteraard. Daarmee is wel direct een belangrijk punt van zorg genoemd, aangezien hij sinds 6 februari van dit jaar geen officiële wedstrijd meer heeft gespeeld. Hij viel destijds een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen Antalyaspor (0-0) in voor Necip Uysal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *