Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Cody Gakpo: ‘Ik dacht vorige week nog dat ik naar Manchester zou gaan’

Cody Gakpo is blij dat de transferperiode voorbij is. De buitenspeler blijft zijn club PSV trouw ook al was er concrete interesse van verschillende clubs.

“Ik ben blij dat het voorbij is”, zegt hij via de PSV-kanalen. “Het was moeilijk, omdat het voor mij de eerste keer dat het een kwestie was van blijven of gaan. Je hoopt dat er meteen duidelijkheid is zodat je je kunt focussen op PSV of je nieuwe club. Dat bleef lang uit.”

“Manchester United heeft zich ‘rustig’ gemeld, dus daar moesten we op wachten. Op het ene moment denk je dat het die kant op zou kunnen vallen, maar die optie vervaagde. Het was in de laatste week kijken wat het juiste was om te doen. Ik voel me hier thuis, maar er spelen ook andere dingen. Je moet alle opties bekijken en dat heb ik gedaan. PSV kwam met een goede aanbieding en dat was voor mij de juiste keuze.”

Naast Manchester United waren ook Leeds United en Southampton concreet voor Gakpo, terwijl ook Chelsea zich nog gemeld zou hebben. “Ik ben met Premier League-clubs in gesprek geweest, maar ook het WK speelt een rol. Ik heb de bondscoach (Louis van Gaal, red.) om advies gevraagd. Hij vond dat ik mijn gevoel moest volgen, maar zei ook dat een transfer in een WK-jaar niet echt ideaal zou zijn. Ook vanwege aanpassing. Dat was ik met hem eens”, zegt Gakpo.

“Het was ook een beetje last-minute. Vorige week dacht ik dat ik naar Manchester zou gaan en dan moet je in een week tijd eventueel een andere club kiezen. Dat is niet fijn voor mij en PSV, het voelt dan een beetje gehaast. Uiteindelijk is de keuze op PSV gevallen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *