Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord gaat zondag volle bak tegen PSV’

Aanstaande zondag staat de kraker tussen PSV en Feyenoord op het programma. En de Rotterdammers zullen met een grote zak zelfvertrouwen afreizen naar Eindhoven. Gisteren werd er namelijk met 6-0 gewonnen van Sturm Graz in de Europa League. Een ongekende weelde.

Waar Feyenoord donderdagavond ‘gewoon’ in actie kwam, stonden er voor PSV geen Europese verplichtingen op het programma. De Eindhovenaren zouden het in eerste instantie opnemen tegen Arsenal, maar wegens het overlijden van koningin Elizabeth ging de kraker in Londen niet door. Met het oog op het thuisduel met Feyenoord kwam dat PSV misschien niet eens zo heel verkeerd uit. De ploeg van Ruud van Nistelrooij heeft in alle rust kunnen toewerken naar de wedstrijd van zondag.

PSV zal in ieder geval met fittere benen aan de aftrap verschijnen, tenzij Slot meerdere wijzigingen gaat doorvoeren ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz. Maar dat lijkt de oefenmeester dus niet van plan. “We moeten veel goed doen om ook daar weer een hoog niveau te halen. Ik verwacht dat we zondag weer in staat zijn om vol te gaan”, werd Slot donderdagavond na afloop geciteerd door De Telegraaf. Betekent dat dat hij in Eindhoven dezelfde elf, die tegen Sturm Graz zoveel indruk maakten, de wei in stuurt? “Soms pakt dat goed uit, soms niet”, liet Slot bij Voetbal International nog even in het midden.

Volgens de hoofdtrainer van Feyenoord mag de rol van de invallers immers niet vergeten of onderschat worden. “Het winnende team vanavond (donderdag, red.), dat zijn ook de invallers. We hebben meerdere goede spelers, en dan is het de vraag wie er zondag beginnen.” Daarbij kijkt Slot naar verschillende factoren. “Soms is het inderdaad ingegeven door het laten staan van een winnende ploeg, soms kijk je naar de vorm of fitheid van een speler, en soms kijk je naar de kwaliteiten van de tegenstander.”

Maar zijn basiself rigoreus wijzigen, dat gaat in ieder geval niet gebeuren. Feyenoord zit na de zeges op Sparta en Sturm Graz in een goede ‘flow’ en die moet in Eindhoven een vervolg krijgen. “Mensen hoeven niet te verwachten dat we zondag met acht nieuwe spelers beginnen”, besloot Slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *