Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV kan de borst natmaken’

Morgen staat de kraker tussen PSV en Feyenoord op het programma. En de Eindhovense coach Ruud van Nistelrooy is onder de indruk van de Rotterdammers. Hij denkt dan ook dat zijn ploeg de borst kan natmaken.

De Eindhovenaren kunnen wel een goed resultaat gebruiken. Na de nederlaag tegen FC Twente werd in de blessuretijd van RKC Waalwijk gewonnen (1-0). Daar komt bij dat Feyenoord donderdag een zeer scherpe indruk maakte tegen Sturm Graz in de Europa League (6-0). “Ik vond Feyenoord heel goed spelen en zag ze een klinkende zege boeken. We kunnen onze borst natmaken, maar dat wisten we al bij Feyenoord. Ze zijn in vorm. Met zo’n zege tank je vertrouwen. Dat neem je zeker mee richting zondag”, zegt Van Nistelrooij tijdens een persmoment in aanloop naar het duel, opgetekend door De Telegraaf.

Van Nistelrooij prijst van zijn eigen ploeg vooral de mentaliteit als het tegenzit. “Wat er in dit team zit is karakter en ook in moeilijke wedstrijden resultaat kunnen halen. Dat is toch een basis”, stelt de oud-spits. “Je kunt niet een heel seizoen lang fantastisch voetballend met dikke cijfers winnen. We werken elke dag keihard aan de basis. Dat is nog wisselvallig.”

Het duel tussen Arsenal en PSV van donderdag werd geschrapt, waardoor Van Nistelrooij alle tijd had zich voor te bereiden op de Eredivisie-kraker. “We hoefden geen rekening te houden met het reizen en de wedstrijd in Londen, waardoor we een specifieke trainingsweek konden maken. Dat hebben we gedaan. We hebben er elke dag het maximale uit proberen te halen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het fantastische affiche van zondag”, besluit Van Nistelrooij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *