Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Frenkie de Jong is het zat en wil ‘water bij de wijn doen’

De contractperikelen rondom Frenkie de Jong spelen al een hele tijd en de middenvelder is het zat. Hij zou bereid zijn om deze binnen afzienbare termijn af te sluiten door water bij de wijn te doen. Dit zou betekenen een salarisverlaging.

Dit weet het Spaanse medium AS te melden. AS meldt dat De Jong en Barcelona in gesprek gaan over een salarisverlaging. Nu er op het gebied van transfers niets meer mogelijk is, zijn zowel club als speler in rustig vaarwater gekomen. Daardoor zou er nu ruimte zijn ontstaan voor een gesprek tussen beide partijen over nieuwe salarisonderhandelingen. De Catalanen wilden dat De Jong eerder al akkoord ging met een salarisverlaging, maar daar peinsde de Nederlander niet over. Barcelona probeerde de middenvelder vervolgens afgelopen zomer nog wel te slijten, maar De Jong gaf zelf aan in Spanje te willen blijven.

De Jong sloot een contract bij Barcelona af waar in staat dat hij jaarlijks juist meer gaat verdienen, maar de Catalanen willen dat hij daar vanaf ziet. Eerder al deden zijn teamgenoten Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets concessies. Het drietal ging akkoord met een salarisverlaging om de club te helpen economisch gezonder te maken. Barcelona hoopt nu met De Jong eenzelfde constructie te kunnen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *