Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ruud van Nistelrooy leert dagelijks van deze ‘oude baas’

Ruud van Nistelrooy is sinds dit seizoen de eindverantwoordelijke bij PSV en wordt geassisteerd door de ervaren rot Fred Rutten. En tegenover het Eindhovens Dagblad meldt hij dat het hem heel goed bevalt.

“Rutten maakt zeker geen ongelukkige indruk in zijn nieuwe rol, waarin hij zich niet dagelijks druk hoeft te maken om wat er bijvoorbeeld in de media verschijnt”, schrijft clubwatcher Rik Elfrink in de krant. “Af en toe voert hij informeel wat gesprekken met externe mensen die hij van vroeger al kent, maar dat gaat ogenschijnlijk niet over het beleid van de huidige eerste man.”

“Rutten voelt zich zichtbaar vrij om zijn ideeën over te brengen en staat erom bekend ‘projectjes’ te zien in jonge voetballers die wat extra aandacht nodig hebben, om welke reden dan ook. Vraag oud-spelers naar hem en ze zijn vrijwel unaniem lovend over de man die bij PSV tussen 2009 en 2012 hoofdcoach was en toen ook werkte met persoonlijke ontwikkelingsplannen, bijvoorbeeld voor Memphis Depay. Dat pakte voor PSV uitstekend uit”, weet Elfrink.

“In de zomer gaf Van Nistelrooij met een knipoog aan dat Rutten een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij onbetaalbaar is. Daarmee bedoelde hij dat de samenwerking uitstekend verloopt en dat Van Nistelrooij dagelijks leert van de Tukker, die vele honderden wedstrijden in de spotlights stond. Een man die weet hoe euforie en crises kunnen doorwerken naar het veld”, aldus Elfrink tot slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *