Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Cocu haalt assistent weg bij het ADO van Dirk Kuyt’

Chris van der Weerden de assistent-trainer van ADO Den Haag staat voor een overstap naar het Vitesse van de nieuwe trainer Philip Cocu. Dit weet het medium De Gelderlander te melden.

Naar verluidt voert Vitesse op dit moment gesprekken met ADO over een eventuele overstap. Cocu zou Van der Weerden, met wie hij bij PSV, Fenerbahçe en Derby County samenwerkte, enorm graag willen toevoegen aan zijn technische staf. De verwachting is dat er snel een hereniging plaats zal gaan vinden in Arnhem.

Cocu is dinsdag begonnen aan zijn trainersavontuur in Arnhem. Marink Reedijk is momenteel de enige assistent-trainer bij Vitesse, maar er moet nog één assistent toegevoegd worden aan de technische staf. Edwin Zoetebier is ook onderdeel van het trainersgilde, hij is keeperstrainer in Arnhem.

Van der Weerden werkt sinds dit seizoen als assistent van Dirk Kuyt bij ADO. Hij hing in 2008 zijn voetbalschoenen aan de wilgen, waarna hij het trainersvak ging leren. De 49-jarige assistent-trainer speelde voor respectievelijk NEC Nijmegen, Vitesse, PSV, FC Twente, Germinal Beerschot en FC Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *