Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Brian Brobbey keert terug in de basis van Ajax’

Ajax speelt vandaag in de Eredivisie een competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De trainer Alfred Schreuder verrast met de opstelling voor deze pot. Hij zal waarscchijnlijk gaan beginnen met Brian Brobbey in de punt van de aanval. Dit zal ten koste gaan van Mohamed Kudus.

Eerder deze week kondigde Schreuder al aan meer te willen rouleren in de opstellingen vanwege het drukke programma dat voor de boeg staat. “De jongens zijn nu fit, maar je kunt deze periode niet maar met elf spelers spelen.” Ajax wacht in de maand oktober acht wedstrijden, waaronder het tweeluik tegen Napoli en de thuiswedstrijd tegen Liverpool in de Champions League. In aanloop naar het WK zal er voor de Oranje-internationals dus weinig tijd zijn om rust te pakken voor de vele internationals van het Nederlands elftal bij Ajax.

Ook kreeg Schreuder goed nieuws uit de ziekenboeg. Steven Berghuis, die bij het Nederlands elftal nog geblesseerd raakte aan zijn onderrug, is daar inmiddels van hersteld. “Het gaat gelukkig goed, hij heeft vandaag mee kunnen trainen. Steven heeft zich goed laten behandelen en ik heb het gevoel dat het goed zal komen”, aldus de trainer van Ajax op vrijdagmiddag. Ajax trapt zaterdagavond om 20.00 uur af tegen Go Ahaed in de Johan Cruijff Arena.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer; Devyne Rensch, Jurriën Timber, Calvin Bassey, Daley Blind, Edson Álvarez, Kenneth Taylor; Dusan Tadic, Steven Berghuis, Steven Bergwijn; Brian Brobbey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *