Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Erik ten Hag pakt eerste prijs in de Premier League

Erik ten Hag heeft zijn eerste prijs als trainer van Manchester United te pakken. Hij is namelijk uitgeroepen tot manager van de maand in de Premier League. Hij troefde daarmee Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte af.

United speelde deze maand slechts twee wedstrijden door toedoen van het overlijden van Queen Elizabeth, maar wist beide duels wel in winst om te zetten. De Mancunians begonnen met een 1-0 zege op Leicester City, waarna vervolgens drie dagen later de kraker tegen Arsenal werd gewonnen. Vervolgens kwam de competitie stil te liggen en speelde United alleen nog Europees. In de Europa League volgde een nederlaag tegen Real Sociedad en een overwinning op Sheriff Tiraspol.

Ten Hag is de derde Nederlandse oefenmeester die de prijs weet te winnen. Eerder won Martin Jol de prijs als manager van Tottenham Hotspur, terwijl Ronald Koeman de prijs drie keer in ontvangst mocht nemen als manager van Southampton. Voor Ten Hag is de award een mooie opsteker in aanloop naar de Manchester-derby. Zondag gaat United op bezoek bij City.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *