Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Van ultieme volksheld gedegradeerd tot Clown Bassie’

Dirk Kuyt acteert bij ADO Den Haag een zelfverzekerde trainer maar volgens analits Ronald Waterreus is de voormalig Oranje-international gedegradeerd tot een soort van “Clown Bassie”.

Kuyt ging afgelopen vrijdag weer onderuit met ADO Den Haag (1-3 tegen Jong PSV). Waterreus kan het niet aanzien. ‘In nauwelijks een paar weken tijd is Kuijt van ultieme volksheld gedegradeerd tot een soort Clown Bassie’, schrijft de voormalige doelman van PSV en Oranje.

‘Een man om wie ‘we’ stiekem gniffelen wanneer hij na wéér een verloren wedstrijd met ADO zijn volledige voorraad clichés de lucht inblaast. Voor wie we amper medelijden voelen wanneer de fans van zijn club met witte zakdoekjes zwaaien of hem, zoals onlangs, tijdens een training komen opzoeken. Een pijnlijke tragiek is het. Waar het gros van Nederland hoopt dat Ruud van Nistelrooij het bij PSV op de rails krijgt, wordt om Dirk vooral geschamperd.’

Kuyt werkte zich als voetballer steeds iets verder omhoog, maar zijn trainerscarrière komt maar niet van de grond. ‘En nu, bij ADO, acteert hij voor mijn gevoel slechts plichtmatig de zelfverzekerde en bevlogen coach’, aldus Waterreus. ‘Dat alles bij elkaar maakt zijn tamelijk uitzichtloze positie in Den Haag zo ongemakkelijk. Als Dirk Kuyt trouw was gebleven aan de voetballer Dirk Kuyt, had hij zich dit leed allemaal kunnen besparen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *