Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Xavi Simons heeft PSG-clausule in zijn contract staan’

Afgelopen zomer verruilde Xavi Simons PSG voor een avontuur bij PSV. Nu blijkt de middenvelder wel een clausule in zijn contract te hebben opgenomen over een eventuele terugkeer. Lange tijd was hier onduidelijkheid over.

Simons tekende afgelopen zomer een contract tot de zomer van 2027 in Eindhoven. Waar PSG stelde een terugkoopclausule te hebben bedongen in de deal, was hier volgens PSV geen sprake van. Bij de toelichting van de jaarcijfers maandagochtend heeft algemeen directeur Marcel Brands duidelijkheid verschaft. In het contract tussen PSV en Simons is opgenomen dat de speler zelf een mogelijke exit naar PSG bedingt, melden onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Dat betekent dat de middenvelder annex aanvaller zijn toekomst zelf in handen heeft. PSV en PSG hebben geen constructie omtrent een terugkeer in het contract opgenomen. De negentienjarige spelmaker is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in Eindhoven. In negen Eredivisie-optredens scoorde hij al zesmaal en gaf hij vier assists.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *