Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Cody Gakpo deed me een beetje denken aan Kylian Mbappé’

Cody Gakpo is bij PSV prima aan het seizoen begonnen. Binnenkort staat het WK op het programma in Qatar en de aanvaller van PSV hoopt daar ook zijn beste spel te kunnen tonen. Toch zijn er nog wat twijfels rondom hem.

In Heerenveen maakte Gakpo zondag het verschil namens PSV. Khalid Boulahrouz stelt in Rondo dat hij nog altijd de echte overtuiging mis: “In de wedstrijden waar het om gaat en waarvan je hoopt dat hij de kar gaat trekken, Rangers-thuis bijvoorbeeld, dan geeft hij niet thuis. Dat vind ik een beetje jammer. Maar dat is een proces, een ontwikkeling, misschien gaat dat wel nog komen.”

Youri Mulder haakt in: “Zürich was geen graadmeter. Dat was gewoon Keuken Kampioen Divisie-niveau. Met die goal die hij gisteren maakte, sleepte hij ze er wel doorheen. Het was een moeilijke wedstrijd en die goal deed me een beetje denken aan Mbappé. Dat duel en dan zo van achter… Een fout van Noppert? Die had al iets van twintig ballen daarvoor geweldig uit de kruising gehaald, die was moe.”

Moet Gakpo als basisspeler mee naar het WK in Qatar? Marco van Basten wikt en weegt: “Je kan bij PSV leuk spelen, maar het Nederlands elftal is net wat anders. Op dat hoge niveau wordt meer gevraagd en dat zal hij zelf moeten bewijzen. De vorige keer heeft hij het redelijk gedaan. Op nummer 10 is een keuze geweest die volgens mij goed heeft uitgepakt. Het is een speler die potentie heeft, maar ik moet het nog zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *