Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Guus Hiddink denkt terug aan PSV-successen

Guus Hiddink kan terugkijken op een glansrijke loopbaan als voetbaltrainer. Hij behaalde grote successen bij verschillende grote clubs en ook bij PSV waren de resultaten goed te noemen. Zo won hij in 2005 de beker met de Eindhovenaren. Vanavond spelen ze voor een plek in de halve finale tegen ADO Den Haag.

De finale was destijds een makkie voor PSV, dat met 4-0 van Willem II won en de Dennenappel omhoog mocht houden. Hiddink herinnert zich van dat toernooi vooral de halve finale nog, waar PSV zich na strafschoppen langs Feyenoord werkte.

“Kalou scoorde al heel vroeg. We stonden heel lang achter”, zei Hiddink bij ESPN. DaMarcus Beasley (PSV) maakte destijds de gelijkmaker, waardoor er verlengd moest worden en uiteindelijk strafschoppen bepaalde dat PSV naar de finale mocht.

Daar ging het tot aan de 1-0 van Wilfred Bouma ook moeizaam. “Het was geen makkie, maar Phillip Cocu, Ji-Sung Park en Jan Vennegoor of Hesselink scoorden ook nog”, weet Hiddink nog.

In dat seizoen haalde PSV ook bijna de Champions League-finale. AC Milan ging destijds op basis van uitdoelpunten door naar de volgende finale. “Als je een dubbel haalt is dat een prachtig resultaat, maar de Champions League was ook prachtig.”

Het hoogtepunt uit dat seizoen is voor Hiddink nog steeds het landskampioenschap. “Ik denk dat dat komt door de manier waarop we de competitie hebben gespeeld. Zeer dominant. Aanvallend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *