Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Vandaag Inside meedogenloos voor ‘ontzettend achterbakse klootzak’

De tafelgasten van het programma ‘Vandaag Inside’ zijn weinig enthousiast over voormalig voetballer en huidig analist Pierre van Hooijdonk. Dit gebeurde daags nadat Maurice Steijn hem op televisie een ‘lul’ had genoemd.

“Rancune is zijn drijfveer”, stelt Van der Gijp over Van Hooijdonk, naar aanleiding van de uitspraken van Steijn: doordat de trainer gedurende zijn tijd bij NAC Breda Sydney van Hooijdonk niet altijd opstelde, konden de twee het niet met elkaar vinden. Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf komt met een opvallende anekdote.

“Vorige week wilde een collega van mij een stukje maken over de spitsen van Oranje, dus hij had hem een half uur aan de lijn. Het ging een half uur over mij en over Johan”, zegt de journalist. “Wij zijn ‘de oorzaak van de polarisatie in Nederland’. Johan voorop, ik in zijn kielzog. Alles wat hier in Nederland fout gaat, dat ligt aan ons. Nou, als je dat zegt, dan ben je toch he-le-maal de weg kwijt?”

Derksen zegt vaak te kijken naar Studio Voetbal, waar Van Hooijdonk wekelijks aanschuift. “Dan zie ik Pierre zitten met dat interessante hoofd. Dan denk ik: noem mij nou eens één reden dat die jongen aan tafel zit. Alles wat hij zegt, heeft een dubbele bodem. Als ik naar sc Heerenveen kijk en zijn zoon staat niet in de basis, denk ik al: hier krijgt de trainer problemen mee, hier is Pierre niet blij mee. Het is zo’n ontzettende achterbakse klootzak.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *