Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dit krijg je dus na jaren slapjanussenbeleid’

Dat Davy Klaassen gisteren werd geraakt door een aansteker is het gevolg van het ‘slapjanussenbeleid’ van de KNVB, de overheid en de betaald voetbalclubs. Dit is de mening van voormalig trainer Aad de Mos. Hij haalt hierbij een incident uit 2017 naar voren.

Steven Berghuis werd in 2017, destijds nog als speler van Feyenoord, in de Johan Cruijff ArenA geraakt met een aansteker op zijn hoofd die gegooid werd vanuit het Ajax-publiek. De rechtsbuiten van de Rotterdammers moest vervolgens kort behandeld worden, maar kon het duel vervolgen. De KNVB besloot echter geen vervolgonderzoek te doen naar de daders die het voorwerp richting Berghuis smeten en dat is waar het volgens De Mos al eerder misging.

Ajax heeft vijf personen een stadionverbod gegeven en daarmee aangetoond na de wedstrijd voldoende maatregelen te hebben getroffen”, liet een woordvoerder van de voetbalbond destijds weten. De Mos denkt dat deze houding ten grondslag ligt aan de gebeurtenissen van woensdagavond. ‘Dit (soort gebeurtenissen, red.) zoals die van gisterenavond krijg je dus na jaren slapjanussenbeleid bij de KNVB, de overheid en clubs’, aldus de huidig analist op Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *