Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Benfica wil uitpakken met komst van Vangelis Pavlidis’

Vangelis Pavlidis heeft zich met zijn goede spel bij AZ in de belangstelling gespeeld van het Portugese Benfica. Hier maakt het Griekse medium Sport24 melding van.

Het Italiaanse Salernitana deed naar verluidt eerder al een bod van zo’n tien miljoen euro, maar AZ vindt dit een te laag bedrag. Volgens het Griekse medium is Benfica bereid om meer te betalen dan de club uit de Serie A. Pavlidis zou volgend seizoen in het shirt van de nieuwe kampioen van Portugal moeten spelen.

De 25-jarige Pavlidis maakte dit seizoen veel indruk in de Eredivisie. De Griek stond in september en oktober aan de kant met een enkelblessure, maar wist alsnog twaalf keer te scoren en acht assists te verlenen voor de Alkmaarders. Benfica is ook nadrukkelijk in de markt voor Milos Kerkez.

Tussen 2013 en 2016 speelde Pavlidis vier wedstrijden in het eerste elftal van VfL Bochum, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Daarna werd de aanvaller verhuurd aan het tweede elftal van Borussia Dortmund en de hoofdmacht van Willem II, waaraan hij uiteindelijk werd verkocht. Sinds 2021 speelt Pavlidis bij AZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *