Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord past beter in de Europa League’

Feyenoord verloor gisteren in de Champions League met 1-3 van Atletico Madrid. Dit betekend dat de Rotterdammers niet zullen gaan overwinteren in het miljoenenbal. Trainer Arne Slot denkt dat de Rotterdammers beter tot hun recht komen een treetje lager.

In de Europe League gaat Feyenoord een team treffen dat als tweede eindigt in de groepsfase van de Europa League. Brighton & Hove Albion, Rangers FC, Sporting Portugal en AS Roma zijn mogelijk tegenstander, al staat het nog niet vast dat deze ploegen ook daadwerkelijk als tweede eindigen.

Op de persconferentie na afloop van de verloren wedstrijd tegen Atlético Madrid ziet Slot het in ieder geval positief in. “Natuurlijk zie ik perspectief. Na AS Roma-uit van vorig jaar hebben we een bepaalde manier van spelen en dat hebben we doorgetrokken op Champions League-niveau. Natuurlijk helpt ons dat om straks naar de Europa League te gaan.”

Volgens Slot hoort Feyenoord misschien wel thuis in de Europa League, maar plaatst wel een kanttekening. “Wij passen met de kwaliteit van ons elftal misschien nog wel iets meer op een niveau lager. Hoewel: als we onszelf gewoon gegeven hadden waar we recht op hadden in de beide uitwedstrijden (Lazio-uit en Atlético-uit) , dan hadden we hier anders gezeten.” Dat Feyenoord alsnog Europees is actief na de winterstop zorgt ook wel voor trots, omdat het in de afgelopen jaren geen gewoonte is geweest. “Het is ontzettend jammer dat we uit de Champions League zijn. We gaan nu naar de Europa League en het is voor Feyenoord niet zo normaal om daar na de winterstop nog actief te zijn. Dus laten we niet arrogant gaan doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *