Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Analist neemt het op voor Ajacied: ‘Dit is verschrikkelijk’

Kees Kwakman heeft met afschuw gekeken naar de reactie van het Ajax-publiek na de wissel van Kenneth Taylor in het duel tegen NEC. Onder een cynisch applaus werd de middenvelder naar de kant gehaald.

Hij is inmiddels al een tijdje het doelwit van kritiek in Amsterdam. “Dat uitfluiten van eigen spelers: daar moeten ze lekker mee doorgaan”, begint Kwakman cynisch bij ESPN. “Nu is het bij Ajax, maar ik vind dat het in het algemeen niet kan. Je kunt van alles vinden van Taylor en je kunt kritisch op hem zijn, maar dit doe je niet. Een speler wordt gewisseld en het halve stadion gaat fluiten: ik vind dat zo, zo, zo verschrikkelijk.”

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt bij Ajax, weet Kwakman. “Ze zouden hier geleerd moeten hebben van Daley Blind, die het ook is overkomen. Kijk eens wat hij daarna voor de club heeft gepresteerd”, benadrukt de analist. “Je mag kritisch zijn op Taylor en hem wel of geen goede voetballer vinden. Ik zie vandaag ook niet dat hij niet zijn best doet: hij loopt zich het apezuur. Je zag ook echt aan Taylor dat hij er moeite mee had. Wat wil je er uiteindelijk nou mee bereiken?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *