Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Slot wilde Ajacied graag voor Feyenoord behouden’

In 2021 ging Arne Slot aan de slag als hoofdtrainer van Feyenoord. Op dat moment maakte Steven Berghuis de overstap naar de aartsrivaal Ajax. Hij had hem graag voor de club hebben behouden.

“Er zijn nog geen gesprekken van: ‘We hebben zoveel geld, en als die weggaat blijft er zoveel van over‘”, vertelt Slot over de transferwensen van hemzelf en directeur Dennis te Kloese. “Maar dat gesprek zit er wel aan te komen. En we hebben het natuurlijk wel dagelijks over de ontwikkeling die ik zie bij de spelers in onze selectie, de dreigingen die hij ziet vanuit de transfermarkt én de kansen die hij daarop ziet.”

Garanties zal Slot niet eisen bij Te Kloese. “Volgens mij heb ik in mijn verleden als coach aangetoond dat ik me daar nooit zo heel druk om heb gemaakt, bij Feyenoord is het alleen nog maar zo geweest dat ik op nul moest beginnen. Toen ik hier startte was eigenlijk mijn absolute wens: laat Steven Berghuis blijven. En ik weet dat ik mezelf er niet populairder op maak dat ik dat nu 2,5 jaar later zeg, maar dat was wel mijn absolute wens. Omdat hij mijn topscorer was, bijna bij elke goal betrokken was. En hij ging weg, en we kregen er amper geld voor.” Feyenoord kreeg iets meer dan 5 miljoen euro.

Slot vervolgt: “Een jaar later ging bijna de hele selectie weg en afgelopen seizoen zijn er ook weer de nodige spelers weggegaan. Het gaat er dan vooral om wat het perspectief is, wat voor spelers kun je dan aantrekken. Of ik nou trainer ben of een ander en Dennis de technisch directeur of een ander.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *