Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Het kan voor Ajax nog allemaal veel erger worden’

Valentijn Driessen vreest voor de vijfde plek van Ajax. Mocht het zover komen dan moeten de Amsterdammers de play-offs in om Europees voetbal af te dwingen.

NEC heeft nu één punt meer dan Ajax. De ploeg van trainer John van ’t Schip werd zondagmiddag met grond gelijk gemaakt in de Kuip. “Het kan nóg erger, dat is als Ajax straks in de play-offs terechtkomt”, stelt Driessen na de Klassieker in Rotterdam in een video-item van De Telegraaf. “NEC is er nu overheen gekomen met de overwinning bij Vitesse, dus het kan wel. Dan volgt het volgende probleem. Ajax moet dan eventueel een thuiswedstrijd spelen, als ze dan zesde woorden.”

Ajax speelt volgende week thuis tegen FC Twente. De Amsterdammers moeten er ook nog alles aan doen om geen zesde te worden. “Ook dat is niet eens zeker, als je weet dat FC Twente volgende week op bezoek komt. Maar de Toppers staan in de Johan Cruijff ArenA en ik kan me heel goed voorstellen dat Ajax-fans liever voor een concert van de Toppers kiezen dan voor een wedstrijd van Ajax. Dit Ajax doet heel erg veel pijn aan je ogen”, vertelt Driessen.

Het is volgens Driessen nog maar de vraag of dit Ajax aan de praat te krijgen is. “Brobbey komt straks wel terug en met een beetje mazzel ook Steven Berghuis”, probeert Driessen optimisme te vinden. “En niet te vergeten: Jordan Henderson. Die zal ooit ook nog een keertje terugkomen voor het vele geld dat hij hier verdient. Misschien dat het dan iets beter gaat. De tegenstanders zijn niet van het niveau Feyenoord of PSV. Dus dan kom je tegen mindere tegenstanders te spelen en moet je er uiteindelijk wel weer bovenop kunnen komen. Maar dit seizoen is het hopen dat je Europees voetbalt haalt zodat je vanaf onderaan opnieuw kan beginnen. Het gaat nog wel een paar jaar duren voordat dit Ajax kan spelen zoals Feyenoord vandaag heeft gedaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *