Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hakim Ziyech en Frenkie de Jong zijn de beste met wie ik ooit heb gespeeld’

Zakaria Labyad hoopte afgelopen seizoen vaker te spelen bij Ajax maar een zware blessure gooide roet in het eten. In het CL-duel tegen Lille ging het mis.

Hij liep een scheurtje in zijn meniscus op en lag er maandenlang uit, nét toen hij een basisplaats had veroverd na de blessure van David Neres. Zijn persoonlijke doelen voor komend seizoen zijn duidelijk: vaker spelen dan de afgelopen twee jaar.

“Op de eerste plaats is dat fit blijven en gezond zijn. Daarnaast wil ik natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Ajax”, verklaart Labyad op de clubsite. “Ik ben op dit moment gelukkig weer helemaal fit. Ik heb geen last meer van mijn knie, dus ik kan alles doen.”

Spijt van zijn overstap naar Amsterdam lijkt Labyad niet te hebben. “Wat er door mij heen ging toen Ajax zich meldde? Op dat moment wist ik dat het de enige club was waar ik naartoe wilde gaan. Gelukkig is dat ook gebeurd.”

Binnenkort neemt de 27-jarige Utrechter afscheid van Hakim Ziyech, die naar Chelsea verkast. “Op de eerste plaats ben ik natuurlijk heel erg trots op hem. Hij heeft dit zelf gedaan met zijn prestaties in de afgelopen jaren. Ik ben blij dat ik nogtwee jaar met hem in een elftal heb mogen spelen. Hij is samen met Frenkie de Jong de beste met wie ik heb gespeeld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *