Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax maakt 25 procent kans op komst van Luis Suarez’

Ajax heeft het eerste contact gelegd met Luis Suarez om hem te polsen voor een terugkeer bij zijn oude liefde. David Endt schat de kans op een terugkeer deze zomer op 25 procent.

Financieel wordt de terugkeer van Suárez naar Amsterdam een moeilijk verhaal. De Uruguayaan zou fors moeten inleveren. “Maar alles is mogelijk als hij accepteert dat hij minder gaat verdienen. Dan is er een opening”, reageert Endt. “Bij Ajax kun je ook heel veel verdienen, hè. Als Luis het idee heeft dat hij al zoveel heeft verdiend, dan zal hij als gebaar kunnen terugkeren.”

Het is volgens Endt de grote vraag of de liefde voor Ajax ook zo groot blijft als een grotere, rijkere club zich meldt. Endt: “Als Juventus komt en ze bieden een exorbitant bedrag, dan zou het zomaar kunnen dat hij zegt: ik kan nog twee jaar wachten voordat ik m’n hart laat spreken.” Dat zou slecht nieuws zijn. “Ik denk dat twee jaar wachten te lang is. Dan kan hij niet meer brengen wat hij nu wél kan brengen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Suarez nu van waarde kan zijn voor Ajax, met zijn karakter, wijsheid, ervaring en ik denk óók met de wens iets te kunnen betekenen voor jonge spelers”, vervolgt de voormalige teammanager van Ajax. “Het klinkt misschien gek bij Luis: hij kan een voorbeeldfiguur zijn. Maar als hij de lokroep van de dollars niet kan weerstaan, dan hebben we dat te accepteren.”

Endt volgt de ontwikkelingen rond Suárez met bijzondere interesse. “Hoe groot de kans is dat hij terugkeert? Je moet niet de realiteit uit het oog verliezen. Het is mooi om over te dromen, maar de echte kans dat het gaat gebeuren schat ik op 25 procent. Maar een kwart is toch al heel wat, en daar houden we ons maar heel graag aan vast.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *