Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frenkie de Jong speelde als een echte patron’

Oud-international Peter Boeve was onder de indruk van het spel van Frenkie de Jong in de wedstrijd tegen Polen. Hij gaf de middenvelder dan ook een 8 in de Telegraaf.

Hij verklaart: “Ronald Koeman zegt dat hij hem op zijn beste positie wil gebruiken. Bij Oranje is hij op het middenveld daarom ook op zijn best. Balvast, inzakkend, goed in zijn passes en een meester in het lokken van spelers om een meerderheid te creëren op het middenveld.”

Boeve vervolgt: “Bij Barcelona heeft hij misschien niet zo vaak kunnen spelen op de plek waar hij wilde, toch is dat een heel leerzaam jaar voor hem geweest. Hij kwam aanvallend bij Barcelona vaker in situaties rond de zestienmeter. Daardoor creëerde hij ook het moment waarop hij op de paal schoot tegen Polen. Hij speelde als een echte patron bij Oranje.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *