Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Matthijs de Ligt kan volgende zomer een weergaloze transfer maken’

Matthijs de Ligt heeft er een jaar opzitten bij Juventus. Het was een seizoen van vallen en opstaan maar nu heeft de mandekker zich in de basis gevochten van De Oude Dame.

Het medium The Football Empire linkt de oud-Ajacied nadrukkelijk aan een transfer naar Real Madrid, dat langzaam maar zeker op zoek moet naar een opvolger voor Sergio Ramos.

Op dit moment is Ramos nog onomstreden, maar als 34-jarige komt de eindfase van zijn carrière in zicht. Het genoemde medium schrijft dat De Ligt perfect in de gestelde profielschets past. Zij schrijven dat de Nederlander ‘een fenomenale leider is die alles heeft om zelfs een club als Real Madrid te leiden’. Zowel defensief als offensief is men onder de indruk in Madrid.

De Ligt zou daarom goede papieren hebben om medio 2021 de overstap te maken naar Real Madrid. De vraag is natuurlijk wel of de Spaanse topclub na dit seizoen de financiële middelen heeft om toe te slaan, maar dat is een zorg voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *