Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Oranje krijgt wind van voren van Italiaanse pers: ‘Lomperik en een spook’

De Italiaanse pers is totaal niet onder de indruk van het Nederlands elftal dat gisteren met 0-1 klop kreeg van Italie in de strijd om de Nations League.

Hans Hateboer werd overlopen door Leonardo Spinazzola (AS Roma) en het optreden van de vleugelverdediger van Atalanta Bergamo wordt ‘desastreus’ genoemd door de Calciomercato: “In een viermansdefensie is hij een vis buiten het water.” De website geeft de back een 4,5 en Corriere della Sera, Eurosport en Tuttomercatoweb zijn niet veel scheutiger met een 5. Joël Veltman wordt afgekraakt door Corriere della Serra: “Zonder De Vrij en De Ligt is het aan hem, maar het verschil is te zien.” De krant beoordeelt zijn optreden met een 5, evenals onder meer Eurosport en Calciomercato. De Italiaanse media vinden de oud-Ajacied (inmiddels getransfereerd naar het Engelse Brighton & Hove Albion) vooral heel erg lomp.

Ook Quincy Promes krijgt de wind van voren. Calciomercato noemt hem bijvoorbeeld een ‘spook’ en stelt dat hij ‘nooit in de wedstrijd zat’ en dat zijn optreden ‘bijna ongemakkelijk was’: “Zelfs toen Dwight Lodeweges de kaarten anders neerlegde in de aanval, viel hij niet op.” Vrijwel alle media uit Italië geven hem een mager vijfje. Frenkie de Jong krijgt eveneens een 5 van Calciomercato: “Speelt constant korte balletjes, zonder enige risico. Hij zat te vaak fout.” Tuttomercatoweb geeft hem een 5,5 en Eurosport en Corriere della Serra vinden dat zijn spel een 6 waard was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *