Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Justin Kluivert onderweg naar Duitse koploper’

Er is een mooie transfer op komst voor Justin Kluivert. Hij is naar verluidt onderweg naar het Duitse Red Bull Leipzig. Dit weet de transferexpert Fabrizio Romano te melden.

RB Leipzig en AS Roma naderen naar verluidt een akkoord. De Duitse club wil Kluivert tot het einde van het seizoen huren, met optie tot koop. Met de huurdeal is anderhalf miljoen euro gemoeid. Kluivert heeft geen basisplek bij Roma en kwam in het prille Serie A-seizoen niet verder dan twee invalbeurten.

Kluivert (21) maakte twee jaar geleden voor 17,25 miljoen euro de overstap van Ajax naar Roma, maar heeft in de Italiaanse hoofdstad niet kunnen voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. In 68 wedstrijden was hij goed voor negen goals en tien assists.

Kluivert werd eerder in verband gebracht met Serie A-promovendus Benevento, maar Roma hield een transfer toen tegen door de zware knieblessure van Nicolò Zaniolo. Kluivert ligt nog drie jaar vast bij Roma. Ajax heeft alleen een doorverkooppercentage van tien procent bij een transfer vanaf 25 miljoen.

Voor Kluivert zou de overstap van AS Roma naar RB Leipzig ook betekenen dat hij dit seizoen geen Europa League-, maar Champions League-voetbal speelt. De Duitsers zijn ingedeeld in een groep met Paris Saint-Germain, Istanbul Basaksehir en Manchester United.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *