Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oussama Idrissi vertrekt lastminute naar Sevilla’

Oussama Idrissi staat op punt om AZ te verruilen voor het Spaanse Sevilla. Met dit nieuws pakt het medium Marca uit. Hij kan daar teamgenoot worden van Luuk de Jong.

Het bovengenoemde medium weet dat de Europa League-winnaar van vorig seizoen een vast bedrag van 12 miljoen euro aftikt voor zijn aanwinst, met daarbovenop maximaal 3 miljoen euro aan bonussen. Idrissi moet in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met Lucas Ocampos en Suso concurreren om een plekje op een van beide vleugels.

In juli liet Idrissi al aan De Telegraaf weten dat hij wel wat voelde voor een nieuwe stap in zijn voetbalcarrière: “Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig. Je weet dat als je iedere dag op een hoger niveau en met een grotere intensiteit traint en speelt, de prikkels zullen toenemen. Daar word je een betere voetballer van.”

De buitenspeler ging verder: “Goede voetballers willen uiteindelijk altijd op een zo hoog mogelijk podium acteren. In Nederland ontbreekt dat podium. De Eredivisie heeft niet de intensiteit en de clubs om op topniveau te kunnen meedoen. Daardoor komen nauwelijks topspelers naar Nederland, de topspelers die er wél zijn blijven hier meestal niet heel erg lang.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *