Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV speelt gevaarlijke spelletje met Mohamed Ihattaren’

Roger Schmidt de nieuwe trrainer van PSV ziet het niet zo zitten in het grote talent Mohamed Ihatteren. Hij moet vaak op de bank zitten en wisselde hem ook al een aantal keer. De Telegraaf schrijft nu dat er een gevaarlijk spel wordt gespeeld.

Volgens de krant moet Ihattaren minimaal 35 miljoen euro opleveren en dat is nogal wat. Schmidt is natuurlijk ook niet gek en besteedt op zijn trainingen extra aandacht aan de jongeling: “Hij moet zich de aard van ons voetbal eigen maken. Teamtactisch en het proberen te vergroten van de inhoud, het daarop focussen. Bij de ene speler duurt dat iets langer dan bij de ander. Bij Mo is het zo dat hij het daar wat lastiger mee heeft, maar ik ken deze fases bij jonge spelers.”

De Duitser laat zich uit over de geschatte transferwaarde van 35 miljoen: “Iedereen hoopt dat hij dat op een dag waard is. Ik denk dat hij een paar goede jaren bij PSV nodig heeft en als hij zich goed ontwikkelt, kan hij de stap maken naar een grote competitie. Maar het is heel belangrijk om te focussen op het hier en nu. Dus om niet te ver vooruit te kijken en aan andere dingen te denken. Je elke dag op de training ontwikkelen is belangrijk, zeker voor jonge spelers. Dat is ook wat ik in het gedrag van Mo verlang.”

Schmidt begrijpt wel waarom Ihattaren tóch is opgeroepen voor het Nederlands elftal: “Hij is een groot talent en heeft een grote toekomst voor zich. Zeker wanneer je als trainer nieuw bent bij het nationale elftal, kan ik honderd procent begrijpen dat jij je een beeld wil vormen. Ik heb ook met de trainer (Frank de Boer, red.) gesproken. Ik hoop dat Mo daar zijn opwachting maakt en het hem ook motiveert. We hopen allemaal dat hij zo snel mogelijk in zijn beste vorm komt en ik hoop dat hij zich goed laat zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *