Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV verwacht nog drie aankopen, Sadilek vertrekt uit Eindhoven’

Bij PSV wordt vandaag nog het nodige vuurwerk verwacht. Van Bruma, Timo Baumgartl en vermoedelijk Michal Sadílek wordt nog tijdelijk afscheid genomen, al wil trainer Roger Schmidt er even zo veel spelers voor in de plaats hebben.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. Baumgartl mag vertrekken vanwege een gebrek aan sportief perspectief en wordt verhuurd aan Fulham, dat een optie tot koop bedingt. Bruma is op weg naar Olympiakos, terwijl Sadílek nog wordt verhuurd omdat het voor zijn ontwikkeling beter is. Sparta Rotterdam en Slovan Liberec hebben interesse in de Tsjech.

Schmidt gaf eerder aan dat er op zeker een vervanger moest komen voor Bruma, terwijl volgens het ED ook achterin nog wel iets moet gebeuren. ‘Een centrale verdediger en back zijn nodig om in het drukke wedstrijdschema tot de winterstop een volwaardige A-formatie op de been te kunnen blijven brengen’, schrijft de ochtendkrant over PSV, dat zondag met moeite won van Fortuna Sittard, mede door de vele afgekeurde goals.

Trainer Schmidt was vooral blij dát er werd gewonnen (2-0), maar groots was het niet, erkende hij ook. “We zijn nog niet in staat om twee keer per week te excelleren. Toch hebben we ons kunnen kwalificeren voor de Europa League en hebben we nu tien punten kunnen pakken”, toonde de oefenmeester zich content en bovendien complimenten voor de opponent. “Fortuna deed het prima en maakte het ons lastig met lange ballen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *