Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax hangt straf boven het hoofd vanwege Deens coronaschandaal’

Onlangs speelde Ajax in de Champions League een wedstrijd tegen FC Midtylland. De Amsterdammers wisten met 1-2 te winnen maar er is nu de nodige commotie ontstaan. Verschillende spelers testten aanvankelijk positief op het coronavirus, maar werden alsnog ingevlogen. De Deense media reppen nu van een heus schandaal.

Ekstra Bladet schrijft op maandagochtend dat de Amsterdammers de regels van de UEFA met betrekking tot Covid-19 aan hun laars gelapt hebben door vier Ajacieden op lijnvluchten naar Denemarken te zetten. Daarmee heeft de Eredivisie-topclub zijn eigen spelers en de voetballers van Midtjylland blootgesteld aan besmettingsgevaar, aldus het dagblad.

Elf spelers uit de selectie van oefenmeester Erik ten Hag kregen geen toestemming om mee te vliegen, maar Dusan Tadic, André Onana, Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch konden even later alsnog naar Herning afreizen. De UEFA-reglementen schrijven echter voor dat zoiets met een privéjet moet gebeuren, waar Ajax voor een KLM-lijnvlucht koos.

Het genoemde medium heeft aan de bel getrokken bij de Europese voetbalbond en die heeft klaarblijkelijk bevestigd dat de Amsterdammers in de fout zijn gegaan. De zaak zou neergelegd zijn bij de tuchtcommissie, waardoor het mogelijk is dat Ajax een pittige straf opgelegd krijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *