Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Argentijns recordinternational stopt per direct met voetballen

De Argentijnse voetballer en recordinternational Javier Mascherano is er direct gestopt met voetballen. Hij speelde maar liefst 147 interlands voor zijn land. Dat maakte de 36-jarige verdediger annex middenvelder gisteren officieel bekend op een persconferentie bij zijn werkgever Estudiantes de La Plata.

Het Algemeen Dagblad schrijft over het nieuws: “Javier Mascherano heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. De 36-jarige Argentijn maakte dat vanavond bekend in een persconferentie bij zijn club Estudiantes de La Plata, waar hij door de lang stilgelegde competitie in Argentinië slechts zeven wedstrijden speelde sinds zijn komst in december vorig jaar.”

Mascherano speelde dus 147 keer voor het Argentijnse nationale elftal en scoorde drie goals: “Hij speelde op vier WK’s en bereikte bij vier van zijn vijf deelnames aan de Copa América de finale, maar won het toernooi nooit. Wel won Mascherano twee keer goud met de olympische ploeg van Argentinië: in 2004 in Athene en in 2008 in Peking.”

De mannetjesputter heeft ook een behoorlijk rijke clubgeschiedenis achter zich liggen: “Mascherano speelde vanaf 2003 voor River Plate, Corinthians, West Ham United, Liverpool, FC Barcelona, Hebei China Fortune en Estudiantes de La Plata. Hij speelde van 2010 tot 2018 voor FC Barcelona, waarmee hij vijf keer landskampioen werd, vijf keer de Copa del Rey, twee keer de Champions League en twee keer het WK voor clubs won. Ook met River Plate (in 2004) en Corinthians (in 2005) werd hij landskampioen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *