Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frank de Boer gooit basisspeler uit het elftal’

Nederland won gisteren met 3-1 van Bosnie en Luuk de Jong stond in de spits. Volgens journalist Valentijn Driessen kan dit experiment als mislukt worden beschouwd en verwacht hij woensdag tegen Polen gewoon Memphis weer in de punt van de aanval.

Wordt de kopsterke nummer negen van Sevilla daadwerkelijk geslachtofferd, dan vindt Hugo Borst dat een goede zaak. Hij schrijft op maandag namelijk in zijn column in het Algemeen Dagblad: “De interland (tegen Bosnië, 3-1 winst, red.) zit erop. Laatste vraag in onze radiostudio is of het glas nu halfvol of halfleeg is? Vooraf is de vraag: Memphis in de spits of Luuk de Jong? De bondscoach heeft gekozen voor de spits van Sevilla, die al maanden boven niveau presteert. Daarmee passeert hij Memphis, die onder de vorige bondscoach spectaculaire cijfers kon overleggen. Best moedig van Frank de Boer.”

Borst gaat verder met zijn verhaal: “Je wilt ook geen kloon zijn van je voorganger. En tegen een relatief matige opponent kan het ook best, een ouderwetse stormram als midvoor. Met voorzetjes van de zijkanten komt De Jong vast toe aan doelpunten. Al is het wel ouderwets gedacht. Een voorzet levert anno 2020 maar één van de zeventig keer een doelpunt op.”

De bovengenoemde Driessen meldde al eerder: “De Boer kan tegen Polen het best vasthouden aan Georginio Wijnaldum in een offensieve rol op het middenveld. En dan lijken de Polen tevens de ideale opponent om met Depay in de punt van de aanval te beginnen. Met bijkomend voordeel dat de bondscoach een breekijzer achter de hand heeft voor het geval hij iets moet forceren in Chorzow.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *