Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Willem van Hanegem kritisch op het Nederlands elftal

Nederland won gisteren in de Nations League met 3-1 van Bosnie. Toch is voormalig topvoetballer Willem van Hanegem niet helemaal onder de indruk. Zo is hij kritisch op Luuk de Jong en de backs van Oranje.

‘Denzel Dumfries en Owen Wijndal bleven maar opkomen’, begint Van Hanegem. ‘Bij Dumfries ging dat soms prima, hij bereidde de 1-0 en na rust de 3-0 voor, maar Wijndal was minder succesvol met zijn voorzetten. In defensief opzicht lieten beide spelers nog wel eens een steek vallen. Dat leverde nogal wat gevaar op tegen een ploeg die het allemaal wel prima vond.’

Bosnië-Herzegovina liet maar één keer de tanden zien, constateert De Kromme. ‘En dat was toen Memphis Depay maar weer eens een bal achter het standbeen had doorgespeeld. Toen dacht die Todorovic: nu is het even klaar met dat geklooi en hier heb je hem. Maar verder mocht Oranje doen wat het wilde. Als je dan toch zoveel gevaarlijke momenten weggeeft, dan mag je daar best vraagtekens bij zetten. Bosnië had voor rust zomaar drie goals kunnen maken, ze maakten er eentje na rust en misten nog een grote kans.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *