Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Barcelona ontslaat Koeman, en gaat verder met Xavi Hernandez’

Ronald Koeman werd aan het begin van dit seizoen aangesteld door Barcelona maar een succes is het tot op heden niet. Hij mag waarschijnlijk wel het seizoen gaan afmaken in Camp Nou maar het ziet er naar uit dat clubicoon Xavi Hernandez het stokje dan gaan overnemen.

Volgens de Spaanse roddelmedia zien verschillende presidentskandidaten de voormalige middenvelder als de man die de Catalanen een nieuw gezicht moet geven. En dat Xavi (momenteel nog coach bij Al-Sadd in Qatar) als clubicoon goede contacten heeft bij de huidige nummer acht van La Liga is natuurlijk geen geheim.

Naar verluidt heeft Xavi al een plannetje opgesteld om Barça een nieuwe smoel te geven. Carlés Puyol en Gabi Fernández (oud-Atlético) moeten hem gaan assisteren, en ook voor Jordi Cruijff heeft hij een plekje ingeruimd. Daarnaast is de voormalige international van Spanje van plan om Barça weer 4-3-3 te laten spelen.

Xavi heeft volgens de laatste geluiden géén plaats voor Philippe Coutinho en Antoine Griezmann, en wat hem betreft heeft de jeugd de toekomst: Konrad de la Fuente, Oscar Mingueza, Anssumane Fati en Ilaix Moriba. Wél wil hij dat Lionel Messi een contractverlenging ondertekent, en dat zou best eens kunnen gebeuren als de coach daadwerkelijk binnenkomt, aangezien de twee een goede relatie onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *