Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Drie Engelse clubs willen Sydney van Hooijdonk overnemen van NAC

Sydney van Hooijdonk heeft momenteel geen basisplaats bij NAC maar toch mag hij zich in de belangstelling heugen van diverse Engelse clubs. Dit weet het medium Sky Sports te melden.

Volgens de Britse omroep heeft Nottingham Forest al interesse getoond in Van Hooijdonk. Opvallend detail: ook zijn vader Pierre heeft een verleden bij de roemruchte Engelse club. Nottingham krijgt concurrentie van Sheffield Wednesday en Swansea City. Scouts van alle drie de Championship-clubs hebben Van Hooijdonk bekeken in aanloop naar de transferperiode in januari.

Van Hooijdonk scoorde dit seizoen acht keer en gaf twee assists in twaalf optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Toch geeft NAC-trainer Maurice Steijn momenteel de voorkeur aan Mario Bilate in de punt van de aanval. Het contract van Van Hooijdonk loopt volgende zomer af, waardoor hij vanaf komende maand om tafel mag met andere clubs.

Zijn vader Pierre kwam in 2,5 jaar tijd 77 keer in actie voor Nottingham Forest. Daarin scoorde de oud-international 41 keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *