Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Marc Overmars gaat vertrekken bij Ajax’

Marc Overmars is bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax. Met dit nieuws pakt de Spaanse journalist Oriol Domènech gisteren in het programma ONZE van Esport3 uit.

Een paar maanden geleden liet de voormalige buitenspeler al weten: “Bij mijn aanstelling dacht ik dat ik drie of vier jaar zou blijven, maar ik zit er nu al acht seizoenen. Voor mij geldt wel – en voor Edwin van der Sar ook, denk ik – dat we dit niet tot ons zestigste zullen blijven doen. Daarvoor vreet deze functie te veel energie. Heel Nederland kijkt mee en heeft een mening. Daar staat overigens ook heel veel tegenover. We zijn samen trots dat Ajax er weer staat in Europa.”

Overmars kan naar verluidt veel kanten op, want hij zou in de belangstelling staan van de clubs waar hij furore maakte als linksvoor: Arsenal én FC Barcelona. Onlangs werd de beleidsbepaler óók al in verband gebracht met Manchester United.

Ramón Planes is momenteel technisch secretaris in het Camp Nou-stadion, maar de aankomende presidentsverkiezingen bij Barça zouden een reorganisatie kunnen betekenen. En het is zeker niet uitgesloten dat Overmars verantwoordelijk wordt voor het aan- en verkoopbeleid van de Catalanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *