Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Dumfries kondigt vertrek aan: ‘Tijd voor een volgende stap’

Denzel Dumfries wil deze zomer vertrekken bij PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren denkt dat het tijd is voor een volgende stap in zijn loopbaan. Toch is hij wel in gesprek met PSV over het verlengen van zijn contract.

Dumfries en PSV voeren momenteel gesprekken over het in 2023 aflopende contract. “Het is de bedoeling dat we gaan verlengen”, zegt de back in gesprek met Voetbal International. “Mijn belang is nu het PSV-belang, maar daarnaast heb ik mijn eigen carrière. Daarin staat ook een nieuwe stip aan de horizon. Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld. Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een stap naar het buitenland.”

Waar Dumfries komend jaar denkt te spelen? De Premier League en de Bundesliga passen bij mijn spel. Het is straks tijd voor de volgende stap. Vertrekken met een kampioenschap. Die titel moet de kers op de taart worden.” Dumfries speelt sinds 2018 voor PSV, nadat hij zijn doorbraak had beleefd bij Sparta en sc Heerenveen. De 24-jarige verdediger is tevens vast lid van de selectie van het Nederlands elftal, waarmee hij komende zomer hoogstwaarschijnlijk een gooi mag doen naar de Europese titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *