Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frenkie de Jong voel zich goed in aanvallendere rol’

Frenkie de Jong voelt zich goed in zijn nieuwe rol bij FC Barcelona. Hij speelt de laatste tijd namelijk in een meer aanvallendere rol bij de Catalaanse grootmacht en dat gaat hem prima af.

“De laatste wedstrijden heb ik op een wat andere positie gespeeld. Ik speel nu meer naar voren. De trainer heeft mij gevraagd meer te helpen in de aanval en daar voel ik mij prettig bij”, aldus De Jong.

Met drie overwinningen in de Spaanse competitie is FC Barcelona het nieuwe seizoen goed begonnen. “We voelen ons goed en hebben ons als team de laatste wedstrijden verbeterd. Ons spel verloopt vloeiender en we winnen aan vertrouwen”, vervolgde De Jong, die sinds begin december goed was voor twee doelpunten en twee assists in La Liga.

Met FC Barcelona kan hij deze week zijn eerste prijs pakken. In de halve finale van de Super Cup neemt Barça het woensdag op tegen Real Sociedad. In de eventuele finale treffen de Catalanen Real Madrid of Athletic Bilbao. “We willen de Super Cup winnen, maar moeten eerst Real Sociedad verslaan. We spelen tegen een sterk team. Het wordt lastig, maar we moeten de finale bereiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *