Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Haaland naar Barcelona, Brobbey naar Borussia Dortmund’

Mocht Erling Haaland deze zomer Borussia Dortmund gaan verruilen voor FC Barcelona dan wil de Duitse grootmacht Bryan Brobbey binnenhalen als zijn vervanger. Volgens zaakwaarnemer Mino Raiola is de kans klein dat hij zijn verbintenis bij Ajax gaat verlengen.

Volgens Onze-journalist Oriol Domenèch ziet Dortmund in Brobbey een nieuwe Romelu Lukaku, die de aanval bij de Duitsers moet gaan leiden. Brobbey staat daarom op de radar. Voor huidige superspits Haaland is veel interesse uit het buitenland. Onder meer FC Barcelona en Manchester United zouden in de markt zijn voor het Noorse doelpuntenfenomeen.

Volgens Mundo Deportivo is Barça hoogstwaarschijnlijk de nieuwe bestemming van Haaland, tevens cliënt van zaakwaarnemer Raiola. De Nederlands-Italiaanse agent wil de talentvolle spits dolgraag naar FC Barcelona brengen, dat naarstig zoekt naar een nieuwe spits. Ronald Koeman posteert nu doorgaans Martin Braithwaite in de punt.

Brobbey en Ajax zijn al enkele maanden in gesprek over een verlenging van het contract, maar tot een akkoord is het nog niet gekomen. Tot frustratie van Ajax, dat de achttienjarige aanvaller dolgraag langer wil vastleggen. Het aantal optredens van de talentvolle aanvaller is dit seizoen beperkt tot drie. In de Eerste Divisie scoorde hij acht keer namens Jong Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *