Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV moet het voorlopig doen zonder sterkhouder Mario Gotze’

PSV kan de komende tijd niet beschikken over Mario Gotze. Vanwege een spierblessure staat hij de komende weken buitenspel. Dit heeft trainer Roger Schmidt bekendgemaakt.

Hij ontbrak zondag tegen Ajax in de eerste topper van Super January en daar blijft het niet bij, zo bleek uit een nieuwe MRI-scan. “We missen Mario denk ik twee weken”, aldus Schmidt op de persconferentie voor de woensdagavondwedstrijd tegen AZ. “We kunnen geen risico met hem nemen. We gaan het opbouwen, controleren hem na twee weken en dan zien we het wel.”

PSV speelt de komende twee weken tegen AZ, Sparta, FC Volendam en RKC Waalwijk, wedstrijden die Götze allemaal mist. Cody Gakpo viel tijdens de topper tegen Ajax (2-2) uit met een enkelblessure, maar de schade valt mee. “Het ziet er oké uit, het is geen grote blessure”, aldus Schmidt, die verder kan beschikken over een fitte selectie. “Mauro Júnior, Ryan Thomas en Erick Gutiérrez zijn weer terug. Nog niet honderd procent, maar wedstrijden spelen helpt hen om in topconditie te komen. Het ziet er beter uit dan voor Kerst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *