Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax doet aangifte tegen PSV-fans na aanvliegen Dusan Tadic’

Dusan Tadic werd gisteren na de wedstrijd tegen PSV bijna aangevlogen door de fans van PSV. Het gebeurde toen hij onderweg was naar de bus. Ajax zal vandaag aangifte gaan doen van poging tot mishandeling.

Dat schrijft de NOS althans over de actie van de PSV-fans, die niet blij waren met het gedrag van Dusan Tadic tijdens de wedstrijd. Na een akkefietsje besloot de Serviër om nadrukkelijk te juichen richting Denzel Dumfries, die hem in aanloop naar de penalty zou hebben beledigd. Dat viel bij de achterban van de PSV’ers niet goed, die Tadic belaagden in zijn gang naar de bus.

Lees ook: Tadic: “Dumfries zei dat ik een pussy was en geen leider ben”‘Ajax gaat aangifte doen voor poging tot mishandeling’, schrijft de NOS, die dat bevestigd heeft gekregen van de club. ‘De spelers moesten, ondanks de aanwezigheid van politie, met hulp van beveiligers naar de spelersbus worden begeleid.’ Bij Tadic leek de beveiliging dus weinig zin te hebben, aangezien fans alsnog het een en ander konden uithalen. Daarvoor wordt dus aangifte gedaan.

Volgens de omroep zijn er twee fans ter plaatse aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, maar zijn ze eveneens weer in vrijheid gesteld niet veel later. Het oppakken was omdat er met voorwerpen gegooid werd richting de captain van de Amsterdammers. Als Ajax aangifte doet, kan het voor de opgepakte fans nog wel een vervelend straartje krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *