Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax moet flinke som geld betalen voor nieuwe Neymar’

Voor het nieuwe seizoen wil Ajax zich gaan versterken met een nieuwe vleugelaanvaller. Het gaat om Kameldeen Sulemana die in Denemarken speelt voor FC Nordsjaelland.

In Denemarken wordt de Ghanees zelfs vergeleken met Neymar van Paris Saint-Germain. Volgens Mikkel Lundby Langer, die de Superligaen volgt voor het Deense persbureau Ritzau, is die vergelijking zo gek nog niet.

Voetbal International citeert hem: “Als je kijkt naar de speelstijl van Kamaldeen snap ik het wel. Het is een logische vergelijking, maar natuurlijk is er wel een enorm niveauverschil met Neymar. Kamaldeen is onvoorspelbaar door zijn tweebenigheid. Zijn rechtervoet is het sterkst, maar het links kan hij ook schieten of een voorzet geven.”

Ajax kreeg Sulemana op zijn radar door scout John Steen Olsen, de man achter de transfers van Zlatan Ibrahimovic en Christian Eriksen naar de Johan Cruijff ArenA. Het is echter geen zekerheidje dat de aanvaller ook daadwerkelijk naar onze hoofdstad vertrekt, want ook Bayer Leverkusen en Sporting Portugal zijn concreet. Sulemana kost sowieso méér dan 10 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *