Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dusan Tadic werd tot op het bot geprovoceerd’

In de slotfase van de wedstrijd was er een flink opstootje tussen Dusan Tadic en Denzel Dumfries. Ajax-trainer Erik ten Hag is niet boos op de Servier die na de strafschop Dumfries te lijf wilde gaan.

In gesprek met De Telegraaf laat hij weten over de Serviër: “Hij is mentaal ijzersterk, werd tot op het bot geprovoceerd, maar dan zie je hoe koel hij in zijn hoofd is. Ik zit dan ook heel rustig op de bank, weet zeker dat het een goal is. De emotie zit ook in zijn karakter.”

Ten Hag gaat verder: “We moeten het incident niet te groot maken. Het gaat erom wat er op het veld gebeurt. Op het juiste moment was hij koelbloedig. Hij is een echte winnaar. Dat maakt het verschil tussen een topper en een échte topper.”

Lisandro Martínez zette zijn noppen op een gegeven moment in het been van Eran Zahavi. Scheidsrechter Danny Makkelie én de VAR grepen echter niet in: “Als dat zo is, zal ik het er met hem over hebben. Dat moet hij niet doen, dat risico moet hij niet nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *