Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord had Steven Berghuis aan PSV moeten verkopen’

Steven Berghuis ontsnapte in het 4-2 verloren duel tegen AZ in de slotfase aan een rode kaart. Verslaggever Emile Schelvis heeft het wel een beetje gehad met het vreemde gedrag van de aanvoerder van Feyenoord.

“Berghuis moet er eigenlijk ook nog eens met rood af. Daarna raakt hij nog geblesseerd”, stelt Schelvis bij RTV Rijnmond. “Ik moet eerlijk zeggen: dit is ook precies zo’n frustratie overtreding waarbij hij ook zelf ernstig geblesseerd kan raken. Je kan ook je knie ernstig verdraaien. Hij liep er ook met een boog omheen en je zag dat hij een schop ging geven.”

“Tegen Heerenveen in de competitie en voor de beker had hij ook weer zo’n moment. Hij kan die druk gewoon niet aan”, concludeert Schelvis. “Wat ze van hem verwachten, kan Berghuis niet waarmaken. Het is een uitstekende voetballer en hij maakt ook regelmatig het verschil voor Feyenoord, laten we hem niet helemaal onder het tapijt schuiven. Als het erop aankomt om Feyenoord bij de hand te nemen, wat grote spelers kunnen en waar hij twee jaar lang heeft kunnen kijken naar hoe Van Persie dat deed, dat heeft hij niet.”

Schelvis stelt dat Feyenoord Berghuis misschien beter had kunnen verkopen in 2019. “Misschien had je Berghuis ook wel aan PSV moeten verkopen. Op het moment dat PSV het moeilijk had. Dat hoort ook bij de koopmansgeest van een topclub.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *