Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nieuwe trainer van Feyenoord is te vroeg bekend geworden’

Cor Pot is vandaag door VI Live gevraagd naar de moeizame waar Feyenoord zich momenteel in bevind. De assistent van trainer Dick Advocaat ziet de vierde plek als het hoogst haalbare momenteel.

“We hebben aardig wat punten verspeeld de laatste tijd. De afstand naar AZ en PSV is behoorlijk groot geworden”, aldus Pot. “Het wordt dan heel moeilijk om die derde plaats te pakken. We moeten realistisch zijn: we moeten knokken voor de vierde plaats.”Gevraagd werd aan Pot hoe het kan dat Feyenoord vanaf januari wegviel uit de top van de ranglijst. “Het is moeilijk te verklaren. Het heeft te maken met spelers die geblesseerd zijn geweest, maar dat hebben andere clubs ook. De speldiscipline zou ook kunnen. Het zijn allemaal dingen die meespelen”, zo gaf hij aan. “We hebben heel goede topwedstrijden gespeeld. Tegen Ajax, Vitesse, PSV en ook tegen AZ. We hebben alleen daarin te weinig punten gehaald.”

De assistent-trainer gaf desgevraagd meer uitleg over de speldiscipline. “Af en toe lopen we te makkelijk naar voren, terwijl we juist heel gedisciplineerd moeten spelen”, zei hij daarover. “Als we dat doen zijn we heel sterk en zijn we moeilijk verslaanbaar. Dat hebben we bewezen in de eerste 30 wedstrijden in de periode met Dick. Als we iets meer naar voren gaan spelen en de ruimtes groter worden, hebben we een probleem.”

Het feit dat al vroeg bekend werd dat Arne Slot de nieuwe hoofdtrainer wordt, kan volgens Pot ook gezorgd hebben voor de interne problemen bij Feyenoord. “In mijn ogen was dat veel te vroeg. Je krijgt dan vaak een anarchie als er een nieuwe trainer komt”, legde hij uit. “Dat gaat dan niet eens bewust, maar is onbewust. Ik denk zeker dat dit kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *